Informationsmaterial

Vad skiljer Design Véronique från andra tillverkare?
Design Veronique är ledande på design och tillverkning av kompressisonskläder på grund av att man lägger stor möda vid detaljer som gör plagget bekvämt att bära och är speciellt anpassade till en god återhämtning efter operationen.

Material: Materialen som används är ett speciellt Powernet nätmaterial som ger bra stöd och kompression. Materialet är lätt, andas och torkar snabbt. Nätmaterialet ger en konstant, jämn och bestående kompression över hela perioden, utan att töja sig eller tappa formen. Inga plagg innehåller latex eller formaldehyd.

Design: Plaggen är designade att svara mot behoven för specifika ingrepp. På grund av detta är urvalet av modeller mycket stort. Dessutom har plaggen designdetaljer såsom flata sömmar, sömlösa områden över operationsställena, etiketter på utsidan plagget mm, som gör plagget bekvämt att bära. Dessutom är designen uttänkt för att vara estetiskt tilltalande, så att man skall kunna känna sig snygg och fräsch även när man bär plaggen under sina vardagskläder.

Gradient (stingande) Kompressionsteknologi: Ger maximal kompression i över nyckelområdena. Detta betyder att plagget ger stödkompression över alla de kroppsdelar plagget täcker, med extra riktad kompression över operationsområdena. Kombinationen av allmänt stöd och riktad kompression bidrar till ett gott slutresultat och en kort konvalescens.

Tillverkning: Alla plagg designas och tillverkas i Design Véroniques egna fabriker i Kalifornien, USA. Här finns även möjligheter till måttbeställning eller individuell ändring av ett plagg.

Ladda ner en demonstrationsfilm av material:


Hur väljer jag rätt modell?
Bland de över 60 olika modellerna bör du välja utifrån:
Operationstyp
Förväntad tid plagget skall användas
Storlek enligt storlekstabellen

Varför är plaggen öppna i grenen?
Plaggen är designade för att bäras hela tiden. Grenöppningen möjliggör badrumsbesök utan att behöva ta av plagget. Grenöppningens storlek och placering är utformade för att vara både anatomiskt korrekta och samtidigt ge rätt kompression i omgivande områden.

Varför skall jag ha flera plagg?
Optimalt är att ha 2 st med dragkedja och ett utan. Omedelbart efter operationen används ett med dragkedja. Detta kan behöva bytas för tvätt t ex. Någon tid efter operationen kan man gå över till ett plagg utan dragkedja.