Humeca® Mesher

Hudtransplantation, Mesher

Humeca har egenutvecklat en mesher (perforeringsmaskin) iför att utökning av sortimentet för hudtransplantation.

Humeca’s mesher är försedd med en unik fjädermekanism som förhindrar knivbladen från överdrivet tryck på transplantatet under bearbetning, vilket ökar livslängden på bladen. Dessa fjädrar klarar tjockleksvariationer från olika V-carriers. Fjädrarna kan justeras i två lägen: ett för V10-, Zimmer-, V15-eller Aesculap/B. Brauncarrier.

Vid perforeringen av transplantatet styrs carriern både på vänster och höger sida för att garantera en rak rörelse och exakt anslutning av spåren på en andra carrier om sådan tillämpas.

Till skillnad från de flesta konventionella meshers, där carriers förflyttas genom enheten av upprepad dragning av en spärrhake/spärrnyckel, drivs Humeca-mesher med en upprepad rotation av handtaget. En uppsättning kugghjul begränsar kraften som behövs och rotationen gör förfarandet av hudperforeringen mindre tidskrävande och konstruktionen är mycket ergonomisk.

Knivaxeln består av 50 knivblad med ett mellanrum på 1,5 mm mellan varje blad. Både skäraxel och enskilda blad kan ersättas. Genom att fälla överdelen av meshern så blir det lätt att komma åt skäraxeln för rengöring och kontroll.

Meshern ska diskas och steriliseras före användning. En kassett i rostfritt stål för sterilisering finns att tillgå.

Principen av meshtransplantattekniken:

  

För mer information om produkterna och de senaste manualerna och instruktionerna på engelska besök gärna: www.humeca.nl